Prezentare generală

Asociația obștească pentru protecția animalelor fără adăpost ”ALGA” este o organizație nonguvernamentală independentă non-profit și a fost creată în anul 2006 întru colaborarea oamenilor cărora nu le era indiferentă problema animalelor fără adăpost. A apărut ca răspuns la felul crud în care autoritățile abordau problema și tratau animalele de pe străzi. Ne doream să oprim uciderea în masă a lor, care se făcea prin metode pline de cruzime și să propunem soluții umane la problema animalelor fără stăpîn.

Considerăm că animalele fără stăpîn au dreptul la o abordare civilizată și umană în ceea ce privește măsurile de  control al populației (numărului) lor.

Pentru aceasta ne propunem următoarea misiune: elaborarea și implementarea soluțiilor umane și civilizate a problemelor legate de controlul populației (numărului) de animale fără stăpîn prin: campanii de sterilizare-vaccinare-returnare, înaintarea propunerilor de adaptare a legislației la necesitățile actuale, înregistrare și evidență a animalelor de companie, informare și educare a populației privind posibilitățile acestor metode, medierea adopțiilor, aplicarea selectivă a eutanasiei animalelor fără stăpîn ș.a.

Scopul este de a crea condiții optime pentru conviețuirea armonioasă oamenilor și animalelor din cadrul comunităților.

Echipa noastră este formată din cîțiva voluntari, care își dedică timpul liber salvării și ajutorului animalelor, precum și soluționării problemei animalelor fără adăpost. Suntem bucuroși de orice persoană nouă care dorește să se alăture echipei noastre și să ne ajute, deoarece considerăm că un ajutor sau o părere nouă și inspirată poate aduce un aport la evoluarea pozitivă a stării de lucruri.

Încheiem prezentarea cu un citat al unui utilizator al forumului, alex_paladin:
Oricare din noi cheltuie nu doar banii personali, ci și timpul, puterile, nervii proprii întru efectuarea unui lucru comun; consider că omul hain și nemilos nu are loc printre noi – pentru acesta ar fi mult mai rentabil din punct de vedere economic de a fugi cît mai departe de aceste probleme neterminabile și să nu-și piardă timpul asupra lor.