Prezentare generală

Asociația obștească pentru protecția animalelor fără adăpost ”ALGA” este o organizație nonguvernamentală independentă non-profit și a fost creată în anul 2006 întru colaborarea oamenilor cărora nu le era indiferentă problema animalelor fără adăpost. A apărut ca răspuns la felul crud în care autoritățile abordau problema și tratau animalele de pe străzi. Ne doream să oprim uciderea în masă a lor, care se făcea prin metode pline de cruzime și să propunem soluții umane la problema animalelor fără stăpîn.

Considerăm că animalele fără stăpîn au dreptul la o abordare civilizată și umană în ceea ce privește măsurile de  control al populației (numărului) lor.

Pentru aceasta ne propunem următoarea misiune: elaborarea și implementarea soluțiilor umane și civilizate a problemelor legate de controlul populației (numărului) de animale fără stăpîn prin: campanii de sterilizare-vaccinare-returnare, înaintarea propunerilor de adaptare a legislației la necesitățile actuale, înregistrare și evidență a animalelor de companie, informare și educare a populației privind posibilitățile acestor metode, medierea adopțiilor, aplicarea selectivă a eutanasiei animalelor fără stăpîn ș.a.

Scopul este de a crea condiții optime pentru conviețuirea armonioasă oamenilor și animalelor din cadrul comunităților.

Echipa noastră este formată din cîțiva voluntari, care activăm cu scopul de a găsi și implementa soluții umane în domeniul protecției animalelor, mai ales în ceea ce privește gestionarea populației de animale fără stăpîn.

La moment nu avem un azil și nici nu dispunem de o echipă de intervenție pentru cazuri, spre exemplu, de găsire a unor pui abandonați, cîini spre sterilizare sau animale rănite etc. Însă încercăm să ne mobilizăm în dependență de resursele și timpul disponibil.

Suntem un grup de persoane care, prin activitatea noastră la asociație, încercăm să contribuim la bunăstarea animalelor din Republica Moldova, căci credem că ele ne îmbogățesc viața și putem multe învăța atît la nivel personal, cît și la nivel de societate.