Desemnarea 2% din impozitul pe venit anual

Regulamentul cu privire la mecanismul de desemnare procentuală adoptat la 30 noiembrie 2016 de către Guvernul Republicii Moldova, stabilește mecanismul prin care contribuabilii – PERSOANE FIZICE – pot redirecționa 2% din suma impozitului lor pe venit către beneficiarii desemnării procentuale.

Vă propunem să participați la acest mecanism, căci astfel susțineți o cauză sau activitate conform interesului Dvs și pe de altă parte contribuiți într-o oarecare măsură la formarea mijloacelor financiare pentru soluționarea unor problema sociale la nivel de comunitate/țară.

În plus, aceasta nu este o donație, căci prin direcționarea a 2% doar redistribuiți această sumă din impozitul pe venit care DEJA a fost supus achitării.

În cazul în care vă decideți să desemnați aceste 2% în folosul asociației noastre, va fi nevoie:

  1. să mergeți la un oficiu fiscal teritorial și să completați Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (CET15)
  2. După ce completați Declarația, pe ultima pagină la sfîrșit în cîmpul M2 indicați codul fiscal al Asociației obștești ”ALGA”, care este 42017011.

2% Alga

În caz că aveți nevoie de ajutor în completarea declarației, vă puteți adresa lucrătorului fiscal pentru a vă consulta.

Important:

  • termenul limită de depunere a Declarației CET15 anul acesta e 2 mai 2018.
  • pentru ca să aibă loc desemnarea procentuală, e necesar să nu aveți datorii la bugetul de stat.
  • Poate fi indicat doar un singur beneficiar (codul fiscal doar al unei organizații) într-un an;
  • După 30 septembrie a fiecărui an, puteți întreba Serviciul Fiscal de Stat dacă desemnarea ta a fost validată sau despre motivele nevalidării.

Vă mulțumim anticipat!

Mulțumim CRJM (Centrul de Resurse Juridice din Moldova) pentru multiplele materialele informative care oferă cu lux de amănunte ghidaj în ceea ce privește procesul de desemnare procentuală 2%, atît pentru contribuabili, cît și pentru organizații beneficiare. Astfel, este disponibil site-ul web 2procente.info, elaborat de către CRJM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *